piątek, 14 października 2022

Poradnik. Produkcja konserw dla jaroszy.

Aby zapewnić wegetariańską czystość mielonce należy poświęcić zbiorom całą uwagę i nie rozpraszać zmysłów udziałem w wideokonferencjach, czy prowadzeniem smalltoków esemsowatej proweniencji.

 

Pozyskując materiał wybieramy chwasty niezainfekowane nawet zębem czasu. Nadgryzione pędy świadczą o obecności gryzoni, co dyskwalifikuje wegetariańskość potrawy. Wolne od głodu żerców rośliny tniemy i energicznie otrząsamy z zawartości ukrywającej się między listkami.

 

W domu topimy utajone życie roślin silnym strumieniem wody. Wieszając snopek korzeniem ku górze suszymy wytrwale, aby pozostałe mięśniaki uległy grawitacji i spadły na pysk, albo kafelki.

 

Wtedy dopiero uruchamiamy szatkownicę, względnie maszynkę do mielenia (oby nie) mięsa i napełniamy sterylne słoiki, pasteryzując bez litości.

4 komentarze:

  1. Dla jaroszy, a zabrzmiało jak uczta u kanibali ;-)
    jotka

    OdpowiedzUsuń